Basisscholen worden verantwoordelijk voor hun eigen huisvesting

Basisscholen worden verantwoordelijk voor hun eigen huisvesting
vrijdag 22 december 2017
Gemeenteraad dinsdag 19 december 2017: Doordecentralisatie Onderwijshuisvesting - Inge Stevens: 

Primair onderwijs is op een goede manier tot samenwerking gekomen. Niet onder dwang, maar vrijwilig heeft men besloten om te gaan samenwerken na overleg met gemeente. Het plan is om zelf de verantwoording te gaan dragen voor de huisvesting van alle basisscholen in Dordrecht. Daarvoor wordt een cooperatie in het leven geroepen, die zich uitsluitend met deze taak bezighoudt. De basisscholen zeggen voldoende deskundigheid in huis te hebben om deze taak te gaan uitvoeren.
Natuurlijk komt er een hoop geld bij kijken. De gemeente draagt de gelden die voor huisvesting wordt ontvangen van het Rijk over aan de cooperatie.

Het voortgezet onderwijs doet voorlopig niet mee. Wel hopen we dat zij met een soort van convenant ook nog tot een vorm van samenwerking komen.

Wethouder Heijkoop vertelde dat het een intensief traject is geweest met schoolbesturen en met de raad. Het is een groot besluit. Regie gaat nu over naar het maatschappelijk middenveld. Dat vraagt vertrouwen van schoolbesturen. Zij gaan de huisvestingszaken efficient uitvoeren. De uitgestoken hand naar het voortgezet onderwijs staat. Nu eerst het primair onderwijs. Onderling vertrouwen is noodzakelijk om deze taak uit te voeren. Onderling vertrouwen kan ook leiden tot goede samenwerken op andere gebieden, zoals bijvoorbeeld het opvangen van het lerarentekort.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid