"Afscheid wethouder van de Burgt en benoeming CDA fractievoorzitter Peter Heijkoop tot wethouder: Bert vd Burgt ""Wethouderschap is een fantastische baan"""

donderdag 7 juli 2016
"

kroon op zijn werk. Bert verontschuldigde zich meermalen en zei dan ""Ik kom misschien weleens als onderwijzer over"".

Bert komt uit een groot gezin, de opvoeding had een christelijk karakter. De band met de kerk is altijd sterk gebleven. Vanaf 1986 was hij een actief lid voor het CDA. Bert zocht altijd de samenwerking, hij was de verbindende kracht. De regio zit in zijn hart, hij was ook lid van het Drechtstedenbestuur.

Vooral mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt staan hem nabij. Teveel mensen staan aan de kant, en daar zet hij zich voor in. Ook de individuele situaties pakt hij op.

""U heeft het verschil weten te maken op inhoud"", besloot burgermeester Brok zijn speech.

Bert van de Burgt zei het heel fijn te vinden om dit moment te hebben. ""Vandaag ga ik met pensioen"". Hij vertelde veel geleerd te hebben op de Museumstraatschool. ""Als je daar komt te werken, kun je overal werken"". Het wethouderschap vindt Bert een fantastische baan. Maar nu gaat hij tijd besteden aan de mensen die hem dierbaar zijn. ""Het is tijd om terug te treden"".

Peter Heijkoop werd met 29 van de 30 stemmen door de gemeenteraad als nieuwe wethouder benoemd. Peter zei dat hem een bescheiden rol past en dankte de raad voor het in hem gestelde vertrouwen. Als inspirerende voorbeelden noemde hij Dion van Steensel (oud-CDA-fractievoorzitter en nu directeur HVC) en Wim vd Kruijff (oud-CDA-fractievoorzitter). De stevige bestuursstijl van Dion sprak Peter erg aan, maar ook de meer diplomatieke aanpak van Wim. ""Ik zie ernaar uit om met het college samen te werken"".

"

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid