Adviescommissie Fysiek woensdag 28 november 2018

Adviescommissie Fysiek woensdag 28 november 2018
zondag 2 december 2018
Adviescommissie Fysiek | woensdag 28 november 2018 | Ontwikkelperspectief, haalbaarheidsanalyse en aanvangskrediet Amstelwijck: Alexander Jansen:

Er waren 4 insprekers op het Sprekersplein voor Amstelwijck:

1) Tennisvereniging Thialf: In de nieuwe opzet is er geen ruimte meer voor Thialf. Terwijl het een dynamische tennisclub is. En het juist goed zou zijn voor de nieuwe bewoners een tennisclub in de buurt te hebben. Het is een leuke club, veel sociale kontakten. Het zou een echte wijkfunctie kunnen hebben. "Laat jullie hart spreken!" Er is eventueel te praten over vermindering aantal tennisbanen.

2) Naturistencamping Goed Af: Ook deze moet verdwijnen door de nieuwe plannen. Terwijl sinds een jaar gesprekken waren met de gemeente om te kunnen blijven na jarenlange onzekerheid. Inmiddels had men een brief ontvangen dat er een huurkontrakt voor onbepaalde tijd kwam. De camping heeft veel en volwassen groen, dat ook als groene buffer dient voor de geluidsoverlast van N3 en A16. "Wij zitten al 25 jaar in onzekerheid. Eindelijk kwam er duidelijkheid dat we konden blijven. En nu dit. Weer in onzekerheid". Goed Af vroeg aan de commissieleden rekening te houden met de eerdere afspraken. 

3) Bewoners Dordtse Hout: Zij vragen specifieke aandacht voor de overlast van verkeer en behoud van het natuurlijke groen om hun wijk, zoals ook bij de Reeweg Zuid. Door de aanleg van de nieuwe woningen - in de parkrand en in Amstelwijck - neemt ook de verkeersbelasting rondom hun wijk toe. Zij willen geen extra verkeer over de Reeweg Zuid en het bestaande groen behouden. Zij willen in gesprek met gemeente komen tot oplossingen. Wethouder Burggraaf zegde dit toe.

4) Drechtstadsboer: Men wil op de locatie van de voetbalclub stadslandbouw gaan ontwikkelen, in combinatie met zorgwoniningen van Parkhuis en een dependance van de Vrije School. De wijk zal door deze ontwikkeling iets extra's krijgen. 200 huishoudens kunnen van voedsel worden voorzien op een halve ha.

Centraal bij alle insprekers staat: behoud van voorzieningen en groen. Dat maakt de nieuwe wijk divers en aantrekkelijk.

Afwijkend van de afspraak om de inhoudelijke bespreking altijd een week na het Insprekersplein te houden koos de Afviescommissie er toch voor om direct tot bespreking over te gaan. PvdA had aangegeven het eerst in de eigen fractie te willen bespreken.

Alexander zei dat de PvdA voor divers bouwen is. De nieuwe plannen voor Amstelwijck zijn niet bepaald divers. Alle woningen komen boven de 350.000 euro uit. Niet iedereen heeft een inkomen van boven de 70.000 euro (zoals politieagenten, verpleegsters, onderwijzers). Zij kunnen dus niet in deze nieuwe wijk terecht. Alexander wil niet alleen duur, maar meer een mix van diverse type woningen. "Dordrecht is eigenlijk een arbeidersstad. Daar moeten we ook rekening mee houden", aldus Alexander.
Hij pleitte ervoor om in de berekeningen op te nemen wat het betekent als Thialf, Goed Af en Drechtstadsboer wel worden meegenomen in de plannen. Dat zou goed zijn voor de nieuwe wijk. Hij pleitte ook voor behoud van het groen.

Meerdere partijen willen voorzieningen zoals Thials, Drechtstadsboer en Goed Af, meenemen in de plannen. 

Wethouder Burggraaf beloofde met nieuwe berekeningen te komen inclusief deze voorzieningen.

Op dinsdagavond 11 december gaat de Adviescommissie hier verder inhoudelijk over praten.


Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid