Adviescommissie Fysiek woensdag 17 januari 2018

Adviescommissie Fysiek woensdag 17 januari 2018
donderdag 18 januari 2018
Adviescommissie Fysiek woensdag 17 januari 2018

Veiligheid Rotonde Groenezoom en Veilige Fietsoversteek - Jacqueline van den Bergh:
De PvdA had een motie ingediend voor een veilige fietsoverstaak op de Chico Mendesring, even voorbij de Groenezoom rotonde. Raadslid Jacqueline van den Bergh is op bezoek geweest bij de leerlingen die daar vaak moeten oversteken. De leerlingen van de Johan Frisoschool hadden zelf suggesties voor hoe de oversteek te verbeteren: drempels voor auto's zodat zij moeten afremmen, spiegels om beter overzicht te maken.
Voorstel van wethouder van der Linden is nu om inderdaad drempels aan te leggen en het groen lager te snoeien (dat laatste is inmiddels gebeurd). Drempels moeten niet te zwak zijn, maar ook niet te heftig omdat hier ook bussen overheen moeten. Ook kunnen ouders als klaarovers gaan helpen in samenwerking met de school. De gemeente zorgt voor ondersteuning van kleding en materiaal.
PvdA is accoord.

Daarnaast had de PvdA het voorstel gedaan om bij de Groenezoom-rotonde lichtjes in het wegdek te plaatsen om in het donker en bij nat weer de fietsers beter zichtbaar te maken. De wethouder is hier niet voor, omdat er geen landelijke richtlijnen zijn, er geen duidelijke afspraken zijn binnen de Drechtsteden en er onvoldoende bekend is over het effect. Ook zou het verwarrend zijn als je het in de ene situatie wel aanlegt en in de andere niet. Want dan zou je nooit iets nieuws kunnen beginnen.
Voor de PvdA zijn dit geen goede argumenten. We hebben het over de veiligheid van onze kinderen (veel leerlingen in de spits). In Papendrecht is er wel een rotonde met lichtjes en ook in andere steden (zoals Delft) worden ze gebruikt. Tot tevredenheid van de fietsers, want ze zijn veel zichtbaarder voor de auto's.
De PvdA ziet graag dat er met lichtjes in wegdek begonnen gaat worden in Dordrecht, en bij voorkeur bij de Groenezoom-rotonde.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid