Aantal Coffeeshops in Dordrecht

Aantal Coffeeshops in Dordrecht
vrijdag 26 januari 2018
Adviescommissie Bestuur en Middelen, dinsdag 23 januari 2018: Coffeeshops Dordrecht - Peter Puik:

In Dordrecht zijn er 5 coffeeshops. Naar aanleiding van het Sprekersplein en het feit dat daaruit de burgemeester nu regelmatig in gesprek gaat met de coffeeshophouders en de omwonenden is er door de burgemeester een raadinformatiebrief geschreven. De PvdA vindt het goed dat de burgemeester in overleg is getreden met de coffeeshophouders en de omwonenden. Uit de brief komt nadrukkelijk naar voren dat veel elementen van het Haarlemse model (frequent overleg, verantwoordelijkheid coffeeshophouder en ontzeggingen bij wangedrag bezoeker) in Dordrecht worden uitgevoerd.

Eigenlijk kunnen we dus spreken van een Dordts model. De PvdA heeft gepleit dat het overleg tussen de burgemeester en de coffeshophouders minimaal 2 maal per jaar moet worden gevoerd. De burgemeester heeft toegezegd dit te doen. Hiermee kunnen signalen snel en goed worden opgepakt waardoor eventuele overlast beperkt kan worden.

Het CDA en de SGP/CU hebben gepleit om het aantal coffeeshops in Dordrecht te verminderen naar 3. Wij zijn het hier niet mee eens, omdat dit volgens ons de straathandel alleen maar kan doen toenemen en daarmee de overlast in de wijken zal worden vergroot. De straathandel is nu minder wordt beschreven in de rib. Dit is wel een punt waar we aandacht voor moeten blijven hebben.

Wij hebben het idee dat de straathandel en de illegale wietteelt fors is. Naar aanleiding van de nieuwsberichten lijkt dit een fors aantal te zijn. De burgemeester heeft aangegeven dat er in Dordrecht in 2017 een fors aantal zijn opgerold.

Voor de PvdA is het tegengaan van illegale wietplantages in Dordrecht een prioriteit, omdat illegale wietplantages zeer gevaarlijk zijn voor omwonenden en straathandel kunnen faciliteren.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid