Kontakt: Fractie Dordrecht · Voorstraat 367 · 3311 CT Dordrecht · info@pvdadordrecht.nl · pvdadordrecht.nl

 

 

 

 

 p 3311 CT DVoors·

Nieuw Stadskantoor: Een echt Huis van de Stad


informatie en ontmoeting. Minder kantoor. Partners die erin kunnen: Sociale Dienst, Bibliotheek, Dordrecht Marketing, VVV, gemeenteraad en de Drechtsteden. En een plek waar allerlei Stadsinitiatieven terecht kunnen. Het moet een sober, bescheiden en trots gebouw worden. Niet te massaal, met juist veel buitenruimte en ontmoetingsruimte.

 

Het opknappen van de Spuiboulevard (tot Maasterras/Dordtse Mijl en Station) is een zeer langdurig project van zo'n 20 jaar. Het is een kostbaar project en de bereikbaarheid en het parkeren moet goed geregeld worden. Ook willen wij de verbinding met de binnenstad verstevigen. Dit is ook een van de wensen die uit Nieuw Dordts Peil naarvoren kwam. 

 

De PvdA ziet graag een parkeergarage onder de Spuihaven. Dit is technisch mogelijk. Dan kan de weg ofwel veel smaller worden, ofwel ook onder het water aangelegd worden. De Spuiboulevard zelf wordt dan helemaal autoluw, ofwel een 30 km zone. Wij denken dat dit grote project gefaseerd moet worden uitgevoerd. Stap voor stap. Te beginnen met een Programma van Eisen voor het nieuwe Stadskantoor, Huis van de Stad. Dan kan ook hierover - evenals over de scenario's - gesproken worden met de stad.

 

De PvdA stelt dan ook niet het gehele voorbereidingskrediet voor het Stadskantoor beschikbaar van 1,6 miljoen. Eerst het Programma van Eisen vaststellen. Daarover wordt nu gesproken in de gemeenteraad van dinsdagmiddag 26 september a.s.

 Terug naar het overzicht

Reageer

Reacties

Fractie PvdA

  

Aanmelden PvdA Nieuwsbrief